The Wayback Machine - https://web.archive.org/web/20190624174610/http://aatinews.ir:80/1397/10/26/%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%B7%D8%A8%D9%82%D9%87%E2%80%8C%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D9%88-%D8%AE%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B1/
» .اسلایدر » ناگفته‌هایی از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره حجاب و عفاف

تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۰/۲۶ - ۱۶:۲۶

 کد خبر: 5354

سید محمدحسین دعایی افشا کرد:

ناگفته‌هایی از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره حجاب و عفاف

گروه سیاست ـ دبیر جبهه عفاف و حجاب در نشست بازخوانی بیانات مقام معظم رهبری متن فرمایشات طبقه‌بندی شده و محرمانه رهبر درباره حجاب، عفاف، خبیثِ دشمن و راهکارهای مقابله با جریان ضد حجاب را فاش کرد.

ناگفته‌هایی از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره حجاب و عفاف

به گزارش آتی نیوز، نشست بازخوانی بیانات مقام معظم رهبری در جمع فعالان عفاف و حجاب، در قرارگاه جبهه فکری و فرهنگی انقلاب برگزار شد؛ هدف از برگزاری چنین جلسه‌ای امید به راه‌گشایی توسط این بیانات در زمینه گسترش عفاف و حجاب، تثبیت جایگاه زن در اسلام و ایجاد طرح بحث برای پیاده‌سازی بیانات مقام معظم رهبری در عرصه عمل عنوان گردید.

حجت الاسلام سید محمدحسین دعایی، دبیر جبهه عفاف و حجاب و مدیرعامل موسسه مطالعات راهبرد علوم و معارف اسلام پس از حضور در جلسات حضرت آقا گفت: اجازه انتشار کامل صحبت‌هایشان نیست، بنده که به دفتر ایشان رفتم متن فرمایشات را پیاده کرده بودند و طبقه‌بندی آن خیلی محرمانه بود. گفتند می‌توانید از آن نکته برداری کنید، زرنگی کرده و دیدزنی کردم و تقریباً تمام مطالب را در ۴۳ نکته یادداشت کردم، فقط یک مورد در آن هست که شاید صلاح نباشد رسانه‌ای شود، نکته‌ای است که حضرت آقا در مورد دولتی‌ها گفتند و به نظر می‌رسد باکمال تأسف باید حرمت‌گذاری کنیم. در صحبت‌های حضرت آقا این جمله و مضمونش ۸ مرتبه تکرار شد: «اعتقادم این است، مسئله حجاب و عفاف، مسئله بسیار مهمی است». می‌شد که یک‌بار بگویند و رد شوند ولی وقتی تکرار می‌کنند نشان می‌دهد پشت قصه چیزی وجود دارد و آن این است که یک جریان خبیث خارجی آمده است که این نماد دین‌داری را از کشور ما حذف کند و چه فعالیت‌های فشرده و هنگفتی سر این مسئله دارد. رهبری با بیان «تبلیغ ناشیانه ممنوع»، بهترین شیوه تبلیغ را شیوه‌های هنری بیان کردند و اینکه روی رادیو و تلویزیون و سینما باید کار کرد.

دعایی افزود: رهبری فرمودند «ما می‌گوییم شما فیلم‌هایی که مروج حجاب است را درست کنید درحالی‌که گزارش جشنواره فجر را برای من آوردند دیدم فیلم‌هایی مورد تشویق قرارگرفته است که ضد خانواده و ضد عفت است» و چهره‌شان هم درهم شد و خیلی آقا مکدر هستند.

در ادامه دبیر جبهه عفاف و حجاب گفت: حضرت آقا ۴ بار تکرار کردند که در مسئله حجاب، عقب‌نشینی نکنید، اگر عقب‌نشینی کنید، حکم الهی نقض می‌شود و این تبیین رهبری حقیقتاً نشان‌دهنده اخلاص و ایمان و برجستگی روحیه و معنوی ایشان است که دنبال اجرای حکم خدا هستند.

امیر عباس‌زاده پهلوان، معاون تبلیغ موسسه امام سجاد علیه‌السلام نیز در این جلسه گفت: اساتیدی که در حوزه عفاف و حجاب کارکرده‌اند می‌دانند در طول زمان غیر آقای زیبایی نژاد خیلی از بزرگواران دیگر با استدلالات حوزوی و دانشگاهی که واقعاً برای رضای خدا هم در نظر داشتند آهسته به سمت فضایی رفته‌اند که به نقد امربه‌معروف و نهی از منکر می‌انجامد و به‌جای اینکه حرکت روبه‌جلو داشته باشیم کاری می‌کنیم که خودمان مانع خودمان می‌شویم و این معضل بزرگی در این موضوع هست.

در ادامه بانکی پور، استادیار دانشگاه اصفهان طی مصاحبه‌ای گفت: بعضی‌ها فکر می‌کنند اگر مسئله اجبار حجاب نباشد کشور خودش به تعادلی می‌رسد، ولی نظر آقا این نبود.

سعیدی زاده، مدیرعامل موسسه رصد و مطالعات تربیت و سلامت جنسی سجا نیز در این جلسه بیان داشت: اگر جریان حجاب اختیاری اتفاق بیفتد جریان جامعه به سمت انقلاب جنسی و تحولات می‌رود.

صادقی، مجری جلسه در پایان گفت: کتاب ریحانه، معرفی تشکل‌های عفاف و حجاب بحمدالله بعد مدت‌های مدید تصویر طرح جلدش اصلاحات جزئی شد. در این کتاب ۳۸ تشکل مشهدی فعال در این زمینه را معرفی می‌کنیم که ۱۹ تای آن‌ها در زمینه آموزش و تبلیغ عفاف و حجاب و ۱۹ مجموعه هم در عرصه ترویج مد و لباس اسلامی هستند.

 

*****

مشروح خبر:

نشست بازخوانی بیانات مقام معظم رهبری در جمع فعالان عفاف و حجاب بود که حدود یک ماه پیش برای جمعی از فعالان کشوری در عرصه عفاف و حجاب ایراد کردند، در قرارگاه جبهه فکری و فرهنگی انقلاب برگزار شد. به گزارش آتی نیوز، صادقی، مجری این مراسم هدف از برگزاری چنین جلسه‌ای را امید به راه‌گشایی توسط این بیانات در زمینه گسترش عفاف و حجاب، تثبیت جایگاه زن در اسلام و ایجاد طرح بحث برای پیاده‌سازی بیانات مقام معظم رهبری در عرصه عمل عنوان کرد.

در ادامه فعالان مشهدی که در این جلسه خصوصی حضور داشتند هرکدام حدوداً ۱۰ دقیقه ایراد سخنرانی کردند، البته تعداد بیشتری از افراد حاضر در جلسه مذکور، مشهدی بودند و به علت فعالیتشان در غیر مشهد در این نشست حضور نداشتند، ابراهیم‌پور، مدیر موسسه ریحانه النبی و بیاتی مدیرعامل موسسه طهورا که در قم فعالیت می‌کنند از این افراد هستند. وی این نکته را برای مشهدی مهم دانست و افزود موضوع قیام در گوهرشاد علیه بی‌عفتی و بی‌غیرتی و سبک زندگی رضاخانی از مشهد شروع‌شده و عمده‌ترین مجموعه‌هایی که در زمینه عفاف و حجاب فعالیت می‌کنند مشهدی هستند.

سید محمدحسین دعایی، دبیر جبهه عفاف و حجاب و مدیرعامل موسسه مطالعات راهبرد علوم و معارف اسلام گفت: رهبری فرزانه و عظیم الشان، در وقت استراحت خود در شب‌های جمعه، بزرگواری کردند و فرصت دوساعته‌ای برای جمع‌های همگن فعال در فضاهای فرهنگی و علمی و اقتصادی کشور منظور داشتند که در قالب جلسه انس و گفتگو آشنایی حاصل شود و دیدگاه‌ها و نظرات آن جمع‌ها مطرح‌شده و حضرت آقا هم فرمایشات و دیدگاه‌هایشان را بیان کنند. این جلسه با نماز جماعتی که ایشان اقامه می‌فرمایند شروع شد و بعد از جلسه هم افرادی که انتخاب شدند دیدگاه‌هایشان را بیان کردند و گاهی هم حضرت آقا بین صحبت‌ها نکته‌ای گفتند اما بعد، حدود ۲۰ دقیقه فرمایشات خودشان را بیان نمودند.

فعالیت طیفی از خانم‌های مستبصر در مجموعه «روگا» 

دبیر جبهه عفاف و حجاب افزود: از یک هفته قبل دعوتی از حدود ۳۰ نفر از فعالان حجاب و عفاف به‌عمل‌آمده البته ما قبل از این جلسه نشستی را در حوزه هنری داشتیم و هم‌اندیشی صورت گرفت و مشخص شد ۱۰ نفر صحبت کنند، در ادامه صحبت‌های یک نفر از این جمع حضرت آقا نکته‌ای گفتند که قابل‌توجه است، مجموعه‌ای در تهران به نام مجموعه «روگا» داریم که طیفی از خانم‌ها هستند که مستبصر شده‌اند و برای ارائه تجربیات خود به سایر خانم‌ها این مجموعه را فعال کرده‌اند و خیلی هم مؤثر و فعال هستند، بعد از توضیحات نماینده این مجموعه، آقا فرمودند شما چند تا استاد دارید؟ گفتند ۴۰-۵۰ تا. آقا فرمودند روی این‌ها که زیرساخت هستند خیلی کار کنید و باید تقویت شوند. این پیام مهمی است که ما باید برای اساتیدمان وقت بگذاریم چون استاد نقش مهمی برای انتقال معارف به مخاطبانش دارد. در صحبت‌های سایر افراد آقا نوعاً گوش کرده و سؤالات جزئی می‌کردند، یکی دو مورد یادداشت کوچکی هم برداشتند و بعد شروع به صحبت کردند.

فرمایشات طبقه‌بندی شده و خیلی محرمانه رهبر انقلاب

آن‌طور که ارائه شد اجازه انتشار کامل صحبت‌هایشان نیست، بنده در جلسه ۲-۳ روز بعد که به دفتر ایشان رفتم متن فرمایشات را پیاده کرده بودند و طبقه‌بندی آن خیلی محرمانه بود. گفتند می‌توانید از آن نکته برداری کنید، زرنگی کرده و دیدزنی کردم و تقریباً تمام مطالب را در ۴۳ نکته یادداشت کردم و به شما می‌دهیم، فقط یک مورد در آن هست که شاید صلاح نباشد رسانه‌ای شود، نکته‌ای است که حضرت آقا در مورد دولتی‌ها گفتند و به نظر می‌رسد باکمال تأسف باید حرمت‌گذاری کنیم. نکاتی که حضرت آقا فرمودند این‌هاست:

*«تکثیر مراکز و افراد که در سطح کشور در زمینه مربوط به عفاف و حجاب کار می‌کنند موجب خوشحالی است.»

* «ممکن است در مسائل مبنایی نظر دیگری داشته باشند»، این حرف‌های ایشان در مورد صحبت‌های زیبایی نژاد، مدیر مرکز زن و خانواده در قم بود که ۷ نکته را جسورانه مظهر آقا گزارش کردند و به‌حسب اختلاف آراء، رهبری با تمام آن‌ها مخالف بودند و بسیار صریح اما مهربانانه و پدرانه آن مسائل را نقد کردند که اشاره می‌کنم.

* در صحبت‌های حضرت آقا این جمله و مضمونش ۸ مرتبه تکرار شد: «اعتقادم این است، مسئله حجاب و عفاف، مسئله بسیار مهمی است». می‌شد یک‌بار بگویند و رد شوند ولی وقتی تکرار می‌کنند نشان می‌دهد پشت قصه چیزی وجود دارد و آن این است که یک جریان خبیث خارجی آمده است که این نماد دین‌داری را از کشور ما حذف کند و چه فعالیت‌های فشرده و هنگفتی سر این مسئله دارد. عمله مزدور مرتدشان هم مسیح علی نژاد است که رسماً در پارلمان اروپا می‌گوید: اگر بتوانیم از دیوار حجاب عبور کنیم عبور از سایر موانع سهل می‌شود. عده‌ای هم این‌طرف در زمین او بازی می‌کنند که چند طایفه‌اند، عده‌ای می‌گویند حجاب را آزاد کنید و عده‌ای هم هستند که آقا در سخنرانی میلاد حضرت زهرا گفتند بعضی آخوندها نگاهشان با نگاه آن‌طرفی‌ها یکی است و این خیلی عجیب و دردآور است. اینکه طرز تفکر یک آخوند به‌گونه‌ای باشد که ستادهای فرماندهی جنگ نرم دشمن برای براندازی نظام به همان جمع‌بندی رسیده است و باز خود این‌ها دودسته هستند عده‌ای روشنفکر و بی‌توجه و غرب‌زده هستند که آقا در همین صحبت اشاره می‌کنند و عده‌ای هم که از سر حسن نیت ولی به خاطر اشتباه عمیق تفکر استراتژیکی می‌گویند حجاب را رها کنید، چرا حجاب را نماد کرده‌اید؟

*رهبری فرمودند: «حجاب و عفاف قهرا شکل برجسته‌ای پیدا می‌کند و به شکل نماد درمی‌آید و اختیاری هم نیست» این را دقیقاً در مقابل صحبت‌های آقای زیبایی نژاد گفتند که «چرا حجاب را نماد کرده‌اید که اگر ضربه خورد، نظام ضربه بخورد؟»

آقا فرمودند: «نمی‌توانیم این مسئله را در اعداد مسائل مهم دیگر قرار دهیم، بالاتر از آن‌هاست، من این مسئله را این‌طور می‌فهمم». بالاخره ما یا ولایت مداریم و ایشان را نائب امام زمان ارواحنا له الفداء می‌شناسیم، یک فقیه عمیقِ حکیم می‌دانیم یا نه، اگر این موضوع را قبول داریم باید تبعیت کنیم وقتی ایشان چنین می‌گوید باید از بحث‌های تحلیلی و ذهنی خودمان عبور کنیم.

* «خود شما هیئت اندیشه‌ورز و کانون مرکزی فکری تشکیل دهید»

* «در مورد تفکرات مبنایی و چگونگی تبلیغ حجاب و ترویج عملی حجاب و محصولات حجاب با هم به یک نقطه فکری برسید.»

* «اسنادی درست کنید که عمل‌کننده آن‌ها خود شما هستید» این حرف هم در مقابل فرمایش زیبایی نژاد مبنی بر پرسش وی بر چرایی اجازه دادن به شورای انقلاب فرهنگی برای درست کردن اسناد حجاب بود، آقا فرمودند به آن‌ها چکار دارید خودتان برای همین جبهه مردمی و فرهنگی خودتان اسناد درست کنید.

* «تقسیم مسئولیت کنید تا کارها تکراری نشود.»

* «هم‌افزایی کنید، عقیده من این است که بخش‌های مختلف می‌توانند هم‌افزایی کنند.»

* یکی از خانم‌ها در صحبت‌هایشان گفتند تردیدهایی ایجادشده است، آقا فرمودند: «من قبول نمی‌کنم بعضی در مورد مسئله حجاب دچار تردید شده باشند، جامعه زنان به‌طور وسیع از حجاب ابا ندارد».

* «فعال بودن یک جریان مخالف نظام اسلامی و اسلام برای ایجاد فساد اخلاقی و فساد جنسی» که روشن است.

* آقا فرمودند «باید مستقلاً روی این آموزه الهی کار کرد، می‌شود کار کرد و نباید در اصل پرداختن به مقوله عفاف و حجاب، ضرورت و حسن این کار و در اثربخشی و موفقیتش تردید کرد» که همه اشاره به اعوجاج‌ها و اشتباهات اندیشه‌ورزی و اشتباهات نگاه جمعی از روشنفکران حوزوی، داخلی و خارجی ماست، افرادی از خودی‌های ما هم هستند که به ما می‌گویند شما باید از کارهایی که برای حجاب می‌کنید استغفار کنید؛ می‌روید به دخترخانم‌ها می‌گویید محجبه باشند همان‌ها هم در دفتر حضور داشتند و رهبری معظم دراین‌باره چنین گفتند. وی سایر نکات را بعد از صحبت‌های دیگر فعالان حاضر در جلسه بیت رهبری بازگو کردند.

طهماسبی، مدیر مجموعه خانه حجاب صدف در این جلسه گفت: نکته‌ای قابل‌توجه برای من شروع سخنان رهبری بود که با این جمله بود «من بسیار خرسندم از اینکه طیف گسترده‌ای از فعالان حجاب در کشور در این جلسه حضور داشتند» و این با توجه به دعوت و حضور فعالان تقریباً تمامی حوزه‌های پژوهشی، راهبردی و مطالعات، عملیاتی، دیگر نهادهای مربوط به حجاب که عرضه محصولات و هنری داشتند، بود.

مقام معظم رهبری: ما از حجاب، مطلقاً یک‌قدم هم عقب‌نشینی نداریم

موضوع دیگری که برای من مهم شده و معیار است اینکه حضرت آقا فرمودند: «ما از حجاب، مطلقاً یک‌قدم هم عقب‌نشینی نداریم» همچنین ایشان فرمودند «از بانوان محجبه موفق خصوصاً جوان‌های فرهیخته در بخش‌های سیاسی، فرهنگی و یا علوم در مراسم مختلف دعوت کرده و این‌ها را معرفی کنید»

امیر عباس‌زاده پهلوان، معاون تبلیغ موسسه امام سجاد علیه‌السلام نیز از فعالان حاضر در بیت رهبری بود که از حاشیه جلسه و حال و هوای آنجا صحبتش را شروع کرد و گفت: ورودی اتاقی که محضر رهبری رفتیم تابلویی از تصویر حضرت امام بود و زیر آن نوشته بود هدیه شرکت حمل‌ونقل فلان به سید علی خامنه‌ای، برایم جالب بود در مکانی که حضرت آقا نشستند و همه با القابی چون آیت‌الله و حضرت آقا و غیره می‌خوانیم که وظیفه است و به گردن خود می‌دانیم این‌طور نقش خورده که سید علی خامنه‌ای و کسی هم که نصب‌کرده این را دست‌کاری نکرده است.

امیر عباس‌زاده پهلوان: اساتید حوزوی و دانشگاهی حرکت آهسته‌ای در برابر امر به معروف و نهی از منکر داشته‌اند

معاون تبلیغ موسسه امام سجاد افزود: سه نکته مدنظر من هست ولی قبل از آن مقدمه‌ای بگویم، دقایقی که ما خدمت حضرت آقا بودیم کوتاه بود و خیلی از مطالب را به‌صورت کلی گفتند مثلاً نکته‌ای که آقای دعایی از فرمایشات رهبری در مقابل جمله آقای زیبایی نژاد گفتند و نظر دیگری داشتند که جای تحلیل و توضیح آقای دعایی را دارد ولی در حالت معمول اگر بدون توضیح گذاشته شود خیلی مفهوم و واضح نیست. اساتیدی که در حوزه عفاف و حجاب کارکرده‌اند می‌دانند در طول زمان غیر آقای زیبایی نژاد خیلی از بزرگواران دیگر با استدلالات حوزوی و دانشگاهی که واقعاً برای رضای خدا هم در نظر داشتند آهسته به سمت فضایی رفته‌اند که به نقد امربه‌معروف و نهی از منکر می‌انجامد و به‌جای اینکه حرکت روبه‌جلو داشته باشیم کاری می‌کنیم که خودمان مانع خودمان می‌شویم و این معضل بزرگی در این موضوع هست.

بحث دیگری که در صحبت‌های آقا بود و به ما انرژی داد این بود که ما مأمور به وظیفه هستیم، یک‌زمانی رفتند جنگ کردند و الآن هم وظیفه ما در این جبهه است. جمله‌ای را هم آنجا آقا مطرح کردند و چند هفته است ذهنم مشغول این موضوع شده است این بود که: «اگر حجاب به این شکل در کشور ما الزامی و قانونی وجود نداشته باشد مطمئن باشید وضع حجاب در این کشور از همه کشورهای دیگر من‌جمله ترکیه بدتر خواهد شد» همین جمله آقا خیلی جای بحث دارد، اولاً ما در جایگاه خوبی به سر می‌بریم و ثانیاً اگر دشمن مجبور شده است تمرکز ۹۰ درصدی‌اش را روی این مسئله (حجاب) پیاده کند و در بحث حجاب‌های سفید و ده‌ها موضوع عفافی دیگر هم به‌صورت معمول طبق امتحان الهی مشکلاتی وجود دارد و هم دشمن روی این‌ها زوم می‌کند ولی چون سدی به نام بحث حجاب وجود دارد، مجبور است اول از روی آن عبور کند و بعد به موارد دیگر برسد. آقا می‌فرمایند: «عفاف و حجاب بدتر خواهد شد» توضیح آنکه عده‌ای حاضر هستند پول هزینه کنند که این عفاف بدتر شود و کسانی که در موضوع حجاب کار می‌کنند باید مطلع باشند. حجاب مثل جنگیدن در سوریه است که اگر مدافعان ما نمی‌رفتند این فاصله خیلی نزدیک‌تر می‌شد و بدون این فاصله‌ها خیلی چیزها برای از دست دادن داریم. شما تصور کنید ما با آقای صادقی به‌عنوان یک مجموعه به مدارس می‌رویم و راجع به حجاب کار می‌کنیم، قطعاً انتقاداتی هم به آن هست ولی مثل دوستان دیگر جلو می‌رویم و دوست داریم اشکالاتمان هم برطرف شود؛ حالا فکر کنید حجاب آزاد شده باشد باید به مدارس برویم که روی این موضوع به‌صورت وسیع کار کنید که لطفاً این حرف را دیگر نزنید که هم‌جنس با هم ازدواج کنند. کشورهای دیگر مبانی دارند، آن‌ها رفته‌اند در قسمت‌های بعدی گیر کرده‌اند. خود این جمله آقا خیلی جای حرف دارد، اینکه ما خیلی چیزها داریم و همین (حجاب) موجود ما خیلی چیزهاست و دو اینکه حجاب سدی است و پشت سرش چیزهای زیادی را می‌توانستیم از دست بدهیم و ندادیم و این جمله حضرت آقا باز می‌شود که اگر حجاب نبود چه اتفاقاتی می‌افتاد؟

بانکی پور: بعضی‌ها فکر می‌کنند اگر مسئله اجبار حجاب نباشد کشور خودش به تعادلی می‌رسد ولی نظر آقا این نبود

سخن‌های بانکی پور، استادیار دانشگاه اصفهان طی مصاحبه‌ای که سایت www.khamenei.ir روی سایت گذاشته است نیز در این جلسه نشان داده شد که می‌گفت: بخشی از فرمایشات آقا این بود که حضرت امام از اول انقلاب حجاب را اجباری کردند و از مصادیق این بیان است که «پیر در خشت خام چیزی را می‌بیند که جوان در آینه نمی‌بیند»، ایشان گفتند خیلی وقت‌ها می‌شد امام دیدگاه‌هایی داشتند که ما تعبدا می‌پذیرفتیم ولی آن موقع دلیلش را متوجه نمی‌شدیم و زمان به ما نشان داد که چقدر این کار حساب‌شده بود، ازجمله این‌ها امر بر حکم امام بود که مستقیماً خودشان به این نظر رسیده بودند و در جامعه مطرح کردند که این حکم اسلامی باید در جامعه و در اداره‌ها کاملاً اجرا شود. ایشان گفتند اگر این نظر حضرت امام نبود، بخش زیادی از عصبیت‌هایی که ما در این ۴۰ سال شاهدش بوده‌ایم در جامعه رخ نمی‌داد و باز فرمودند اگر این مسئله در کشور ما نبود به خاطر فشارها و حساسیت‌های زیادی که در رابطه با جامعه ایران دارند وضعیت جامعه به‌مراتب از کشورهای دیگر منطقه و حتی ترکیه بدتر می‌شد. بعضی‌ها فکر می‌کنند اگر مسئله اجبار حجاب نباشد کشور خودش به تعادلی می‌رسد ولی نظر آقا این نبود.

نکته بعدی در صحبت‌های آقا توصیه به هیئت‌های اندیشه‌ورزی در این زمینه بود که مسائل را حلاجی کنید و با تشکیل چنین جمع‌های مردمی خودشان سند راهبردی داشته باشند و با هم‌افزایی و ارتباط با هم تشددی در آن‌ها نباشد و با حفظ استقلالشان به همبستگی و هماهنگی بین خود برسند.

صادقی، مجری جلسه با توجه به اینکه لازمه پرداختن تفصیلی به دو سه بخش از مطالب رهبری در این محفل خصوصی این است که قبل از آن کل بیانات را با نکاتی که آقای دعایی یادداشت برداشته‌اند مرور کنیم و دعایی به ادامه نکات ذکر شده پرداخت.

* «تبلیغ ناشیانه ممنوع»، این خیلی مهم است که «بخواهیم ابرو درست کنیم چشمش را کور کنیم» و این نیاز به همان اتاق فکرهایی دارد که شیوه‌های تبلیغ حجاب را به‌عنوان یک آموزه انسانی و الهی طراحی کنیم، همچنین رهبری بهترین شیوه تبلیغ را هم شیوه‌های هنری بیان کردند، در تشرفی که به‌عنوان رصد نمای عید محضرشان بودیم در این مورد مفصل صحبت کردند و کلی از هالیوود و عقبه‌اش گفتند که چگونه برای آنکه فرهنگ منحطشان را جا بیندازند، کار هنری انجام می‌دهند. دستور دادند که ما ۲۰-۳۰ حجاب به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم ساخته شود که چنین فیلمی از ده‌ها کار تبلیغی شما مؤثرتر است.

* «روی رادیو و تلویزیون و سینما باید کار کرد» این‌ها محورهای عملیاتی است که به نظرم حضرت آقا بسته جامعی از راهبرد سازی، راهکارسازی و نگرش سازی را برای ما تبیین کردند، حالا باید کارگروه شویم و این‌ها را عملیاتی کنیم.

* «باید مسئله حجاب را ترویج کرد». این جملات پشت‌صحنه دارد، عده‌ای که متأسفانه از خوبان ما هستند و صوتشان را داریم، می‌گویند شما روی حجاب کار نکنید بروید راجع به معاد کارکنید ثمره‌اش را در حجاب بگیرید، الآن مردم روی حجاب حساس شده‌اند، پس روی حجاب کار نکنید. به‌شدت قبل از فرمایش حضرت آقا و همگام با فرمایش ایشان ما مخالف این نظر هستیم، چطور می‌شود خدا به پیامبرش می‌فرماید: «یا ایها النبی لازواجک و لبناتک و لنساء المومنین …» ای پیامبر تو به‌عنوان رئیس این حکومت به همسران و فرزندان و زنان مؤمن بگو حجاب کامل داشته باشید، بعد ما می‌گوییم حکومت اسلامی هستیم روی حجاب کار نکنیم.

رهبری روی تبلیغ زنان برجسته محجبه تأکید داشتند

همان‌طور که دوستان گفتند رهبری معظم روی تبلیغ زنان برجسته محجبه تأکید داشتند و این از همان محورهای عملیاتی است تا با این کار توطئه خائنانه که می‌گویند حجاب دست‌وپا گیر و خلاف آزادی است، خنثی شود. لذا می‌بینید تا یک قهرمان ورزشی خانم افتخاری می‌آفریند بلافاصله آقا به حضور می‌پذیرند، کلی برایش وقت می‌گذارند، تعریف و تمجید می‌کنند و می‌گویند شما تحول کرده‌اید، جلوی دنیا ایستاده‌اید، این‌ها تعابیر ساده‌ای نیست.

* محور بعدی، «تشریح مشکلاتی که در دوره رضاشاه نسبت به رفع حجاب انجام گرفت، این از کارهای مهم ولی غفلت شده است» حضرت آقا از اینکه چرا نمی‌آیید فاجعه‌ای که رضاشاه آفرید را برای مردم جا بیندازید، از ما تبیین‌گری خواستند.

* تاریخ معرفت افزا، علت برخورد با این شدت و حدت توأمان با عمامه و باحجاب چه بود؟ چون رضاشاه دو کار کرد یکی با لباس روحانیت مخالفت کرد و دیگری مقوله کشف حجاب از زنان ما.

وی افزود: من بنا داشتم خدمت وحید جلیلی بگویم شما در مشهد زحمت هنگفتی کشیدید و قصه گوهرشاد را مستندسازی کردید، این‌ها را به رؤیت آقا برسانید که خوشحال شوند. بحمدالله کار عمیق و سنگینی در جنگ خاطره‌ها و مستندسازی آن فاجعه رخ‌داده است ولی رهبری روی این مسئله حساس بودند و گفتند: «بروید ببینید و خاطره‌ها را پیدا کنید این‌ها می‌تواند در تبلیغ خیلی اثر بگذارد».

* «این‌ها جزء مسائل مهمی است که باید مطرح شود، حفظ حجاب توسط زن‌ها در آن عصر خفقان» خوب چرا ما ۱۰-۲۰ مستند از این درست نمی‌کنیم با توجه به این قصه‌ها مستندسازی کنیم و این‌ها را اشاعه کنید.

* «مسئله حجاب و عفاف خیلی مهم است، بنشینید فکر کنید و شبکه‌سازی کنید» الآن سه تا سازمان دهنده وجود دارد یکی جبهه فرهنگی حجاب و عفاف که ۳۶۰ موسسه عضو آن هستند، دوم رایحه نجابت که آقای وزیری و تعدادی از مؤسسات عضو آن هستند که انجمن فرهنگی فعالان حجاب و شده است و سومی دفتر عملیات مشترک قرب، این سه مجموعه سازمان دهنده هستند که ان‌شاءالله با این دستور حضرت آقا به شکلی ذیل یک شورای عالی گرد هم آیند و همان‌طور که دستور دادند شبکه واقعی ایجاد شود.

* «بخش‌های مختلف موردنیاز را احصاء کنید و هرکدام را به عهده یک مجموعه بگذارید»، این نگاه مدیریتی آقاست می‌گویند همه نمی‌توانند همه کار کنند، ما در جبهه عفاف و حجاب بنا داشتیم گردان‌های عملیاتی تخصصی درست کنیم، گردان انیمیشن‌سازها، گردان مقاله‌نویس‌ها، گردان رمان‌نویس‌ها و … . کارهای کوچکی هم کردیم

* نکته‌ای که گفتم همین‌جا بماند چون آقا خیلی حرمت دولتی‌ها را دارند و باآن‌همه مصائب صبوری می‌کنند، ایشان در پاسخ به یکی از خانم‌ها که گفتند ما مصائبی داریم و نه‌تنها کمکی نمی‌شود که آزار می‌شویم فرمودند: «دسته‌های دولتی بعضی عقیده ندارند، بعضی تنبلی می‌کنند و بعضی هم می‌ترسند و وارد نمی‌شوند». خوب من اگر بخواهم ادامه دهم بعضی‌ها هم سنگ‌اندازی می‌کنند و هستند کسانی هم که در زمین دشمن بازی می‌کنند. بخش‌های از وزارت فرهنگ و ارشاد در مجوز دادن به چاپ رمان‌های خلاف حجاب و تئاترهای ۱۰۰ درصد ضد عفاف و حجاب و یا این فیلم‌های مروج بی‌عفتی و بی بندو باری، دارند در زمین دشمن بازی می‌کنند. این ادامه‌های من عین عبارات آقا در آن جلسه رصد نمای عید است.

* فرمودند: «ما می‌گوییم شما فیلم‌هایی که مروج حجاب است را درست کنید درحالی‌که گزارش جشنواره فجر را برای من آوردند دیدم فیلم‌هایی مورد تشویق قرارگرفته است که ضد خانواده و ضد عفت است» و چهره‌شان هم درهم شد و خیلی آقا مکدر هستند. دوستان ما جشنواره فجر می‌روند چیزهایی آنجا می‌بینند که قابل‌بیان نیستند. خوب ما متأسفانه با این مواجه هستیم که زیر خیمه نظام جمهوری اسلامی، مراکز رسمی ضد منویات آقا و منویات قرآن و این اصالت‌ها کار می‌کنند. ما باید مطالبه گری کنیم وامرو نهی کنیم. این هم یک کار و گروه می‌شود که تخلف‌های رسمی در کشور اتفاق می‌افتد را رصد کنند. ۲۶۰ ماهواره و صدها کانال فسق و فجور را می‌گوییم مال جمهوری اسلامی نیست، از این‌ها سخت‌تر و مهم‌تر بعضی برنامه‌های صداوسیماست. دوستان دفتر به من گفتند، آقا مدیران کل صداوسیما را جمع کردند و به‌اندازه‌ای آنجا تشر زدند که مسبوق به سابقه نبود. یکی‌شان گفته است آقا ما اگر این کار را نکنیم آنتن ضعیف می‌شود و آقا فرمودند به درک که ضعیف می‌شود درحالی‌که رهبری هیچ‌وقت این تعابیر را به کار نمی‌برند. من هم خودم با آقای عسگری اول سال صحبت کردم که چرا بی‌حیایی می‌کنید؟ یعنی چه در برنامه خندوانه یک دختر اینجا و یک پسر اینجا به هم بوس هدیه می‌کنند. این دلیل است که برای اینکه جمع نکنیم مجبوریم این کارها را بکنیم؟ آقا چند مرتبه سر این بی‌حیایی‌ها که اشاعه می‌کنند به صداوسیما تذکر دادند. بعد رئیس صداوسیمای مشهد می‌گفت آقای عسگری گفته است فلانی چه کسی بود که این‌قدر مطمئن حرف می‌زد و معرفی کرده بودند. ببینید یک نفر با حرف زدنش باعث تنبه می‌شود چرا ما ۵۰۰ نفر در مشهد طوماری ننویسیم که آقای عسگری، شما عزیز ما هستید ولی صداوسیمای جمهوری اسلامی باید مظهر عفاف و حیا باشد.

* خانمِ آقای وزیری گفت ما کار می‌کنیم و اثربخشی‌اش را هم حس کرده‌ایم اما موانع دارد آقا گفتند باید با توجه به موانع حرکت کرد، از موانع عبور کنید. «هر چه زحمت بیشتر، اجر آن هم بیشتر»، پس رهبری برای این فعالیت، حدومرز نمی‌شناسند. می‌گویند آتش به اختیار کامل جلو بروید.

* نکته بعدی که آقا ۴ بار تکرار کردند: در مسئله حجاب، عقب‌نشینی نکنید، اگر عقب‌نشینی کنید، حکم الهی نقض می‌شود و این تبیین رهبری حقیقتاً نشان‌دهنده اخلاص و ایمان و برجستگی روحیه و معنوی ایشان است که دنبال اجرای حکم خدا هستند. فرمودند: «ما سر کارآمدیم تا ببینیم حکم خدا چیست و به آن عمل کنیم حالا ببینیم در جامعه جوی ایجادشده است از حکم خدا عقب‌نشینی کنیم؟ ما باید رضای الهی را تعقیب کنیم.» خوشم نمی‌آید بگویم آقا این‌ها را مقابل چه کسانی ذکر می‌کردند ولی بعضی روحانیون معمم آنجا افاضه کردند با یک حالت عجیبی که مدرنیته سیال و فردگرایی جامعه ما را برده است و این قصه را رها کنید، بگذارید هرکسی کار خودش را بکند. دولت هم چند پارچه است و قانون‌گذاری هم مشکل دارد، شما جمهوری اسلامی را به این گره نزنید، آقا فرمودند «مطلقاً این مسئله‌ای نیست که تراجع و عقب‌نشینی داشته باشد» و سخنشان را در مورد حکم شدن حجاب از سوی امام ایراد کردند که بسیاری از خیرات و برکاتی که امروز به آن افتخار می‌کنیم از قبل حجاب اجباری است. سه مثال زدند، این‌همه جوان خوب در دفاع مقدس، تهدید آقا را ببینید می‌فرمایند: «اگر امام رضوان‌الله علیه حجاب را اجباری نمی‌کردند جوانان ما به جبهه نمی‌رفتند» دلیلش هم روشن است می‌گویند ما برویم جانمان را برای حکومتی بدهیم که خانم‌های مینی ژوب بدکاره در خیابان‌ها ریخته‌اند. و در ادامه مثال‌های رهبری افزودند «این‌همه زن مؤمنه پشت جبهه نبود و این‌همه تلاش سیاسی عظیمی که زنان خوب ما انجام می‌دهند نبود، این‌ها از برکات آن دوراندیشی و قاطعیت امام راحل بود.»

* بعد جمله‌ای که ما تا الآن چنین تعبیری از حضرت آقا نشنیده بودیم را فرمودند و بسیار نکته مهمی است که این آقایان محلّل، تحلیل اجتماعی، جامعه‌شناختی می‌کنند غافل از این مسائل هستند فرمودند: «اگر حجاب در کشور ما به این شکل الزامی و قانونی وجود نداشته باشد مطمئن باشید وضع حجاب در این کشور از کشورهای دیگر من‌جمله ترکیه بدتر خواهد شد» چون اینجا مدنظر دشمن است، میلیون‌ها دارند خرج می‌کنند یک‌قلم پولی که به این مسیح علی نژاد داده‌اند یک‌میلیون دلار است. یکی از آن رسیدهایش منتشرشده است که دیدید.

* «من این را به شما بگویم مسئله عفاف و حجاب مسئله مهمی است و از مسائل اساسی ماست، اسلام در اینجا حرفی دارد که با فطرت موافق است، فاصله‌گذاری بین زن و مرد، انتفاع است هیچ منافاتی با فعلیت سیاسی اجتماعی، خطبه خواندن در مسجد و برجسته شدن در میدان جهاد ندارد» آقا تبیین کرده و گفتند: «حجاب به معنای لغوی آن یعنی باید بین زن و مرد فاصله باشد و این با ارگانیزم، روحیات، خلقیات و ساختار وجودی زن و مرد موافق است. حرف ما با فطرت موافق است، مسئله فاصله بین زن و مرد چیزی نیست که بتوانند به آن ایراد منطقی بگیرند» ما حرفمان منطقی، شرعی، قانونی و انسانی است پس نباید کوتاه بیاییم و احساس کنیم جوّ طور دیگری است. بعد هم از خانم دباغ مفصل صحبت کردند که ما به همدان رفتیم و از فرمانده سپاه خواستند تشریف بیاورند که این خانم آمدند و دیدیم چقدر باقدرت مسائل نظامی را توضیح می‌دهد، امام ایشان را پیش گورباچف فرستادند گفتند این‌ها را شما برجسته کنید لذا هیچ منافاتی بین محجبه بودن و رفیع بودن نیست و با نقش‌آفرینی‌هایی که وظیفه زن از زن بودن هست نباید فاصله بگیرد.

* «شبهات را برطرف کنید»، از این‌ها راهکار و محور عملیات بیرون می‌آید اگر ما می‌خواهیم از منویات نائب حضرت بقیه‌الله تبعیت کنیم ۱۰ محور عملیاتی را از این بیانات دربیاوریم و با ۱۰ کارگروه شروع به کارکنیم.

* «اصل قضیه را حتماً باید دنبال کنید و اینکه چگونه می‌شود این مجموعه را به شکل متمرکز درآورد؟»

* «کار را بلندمدت ببینید، نه کوتاه‌مدت»

* آخرین نکته‌ای که فرمودند هدف‌گذاری بود «ما باید کاری کنیم که در آینده دختران جوان ما با شوق‌وذوق، خودشان مبلغ حجاب باشند» هدف‌گذاری ما باید روی چنین نسلی باشد. یعنی زن‌های دنیای اسلام را به حجاب و عفاف ترویج کنند و این نیازمند برنامه‌ریزی است که حاصل آن تربیت مخدراتی باشد که از بن دندان به حجاب معتقد باشند، به آن وفادار بوده و با رفتار و سبک زندگی خود اثربخشی تبلیغی داشته باشند. ان‌شاءالله بتوانیم با ایشان در نگاهشان، در راهبرد و راهکارهایشان همراه باشیم.

سعیدی زاده: اگر جریان حجاب اختیاری اتفاق بیفتد جریان جامعه به سمت انقلاب جنسی و تحولات می‌رود

مدیرعامل موسسه رصد و مطالعات تربیت و سلامت جنسی سجی نیز در این جلسه بیان داشت: چند نکته‌ای که حضرت آقا تأکید کردند جبهه و شبکه‌ای واقعی تشکیل دهید و این موضوع را تقریباً سال ۹۲ هم فرمودند که جبهه فرهنگی با افراد و مجموعه‌ها تشکیل دهید و شرایط همبستگی درست کنید. بحثی هم که کمی چالشی است اینکه حجاب را محوریت قرار می‌دهد و موضوعی که در فضای جامعه امری شخصی تلقی می‌شود بالعکس محوریت خط مقدم است که این بحث را ما در موسسه دنبال کردیم که اگر جریان حجاب اختیاری اتفاق بیفتد جریان جامعه به سمت انقلاب جنسی و تحولات می‌رود. در مورد نکته دیگر صحبت‌های آقا که فرمودند «موانع را بردارید» این توضیح را بدهم که عمدتاً ما در تلاش‌های اجتماعی که می‌کنیم مشکلاتی اگر داریم یا کار را متوقف می‌کنیم یا دلسرد می‌شویم اما آقا کار را مجاهدانه خواستند. سر بحث نظری هم که آقا در تقابل با یکی از اعضای جلسه فرمودند تبصره‌ای به ذهنم می‌رسد که در ادامه حرف‌های آقای دعایی می‌گویم این به معنی نفی اندیشه‌ورزی در فضای فکر و اندیشه در حوزه تحلیل نیست و بدون تحلیل‌های اندیشمندانه نمی‌توان جلو رفت مثل جریان‌های شهید مطهری که در نشست متوقف شد و این افکار نقد و بررسی نشد. اگر این جریان اندیشه‌ورزانه با حفظ اصول و چارچوب انقلاب اسلامی وجود داشته باشد و موضوعی که در جلسه برای من اتفاق افتاد این بود که ۵ سال است در مشهد حرکتی را شروع کرده‌ایم به نام موسسه سجی که در حوزه فعالیت جنسی کار می‌کنیم و می‌خواستیم گزارشی دهیم که به ما وقت ندادند آخر جلسه پیش آقا رفتم و ایشان گفتند گزارش را به دفتر بدهم نکته‌ای که ایشان فرمودند این بود که شما خود را سرباز انقلاب بدانید و به حرکتتان ادامه دهید و نکته دیگری هم که به نظرم مهم بود ما به‌عنوان یک جریان انقلابی، اگر توانستیم قوی شویم رشد کنیم و توانمند شویم می‌توانیم در جلوداری حرکت علمدار باشیم والا همیشه عقبیم و این موضوع خیلی مهمی است. در مورد تعاملات و ارتباطات، تقریباً در فضای شهر و کشور کسی نیست که در موضوع تربیت جنسی کارکرده باشد و ما او را ندیده باشیم اما در چنین نشستی به ما وقت ندادند اما اگر کار قوی و محکم باشد و صلابت داشته باشد و تمام ابعاد کار جهادی را داشته باشد کار خودش را نشان می‌دهد و نیاز نیست شما کار را نشان دهید و خودش رشد می‌کند.

صادقی به این نکته اشاره کرد که دقت کنید فضای حاشیه‌ای از این مسئله خارج نشود و رسانه‌ای نشود چون خود دفتر نخواسته این کار انجام شود و افزود: تمام این راهبردها کاملاً مشخص‌شده است. یک بخش، بیان خط مسیر و انگیزه بخشی است که عقب‌نشینی نکنید والا باید برای مسائل خیلی سنگین‌تری جبهه بگیریم و نکته بعد اینکه اگر مسئله حجاب و زن برایمان مهم باشد موضوعی کارکنیم. یکی از موضوعاتی که رهبری بارها به آن تأکید کرده‌اند مسئله جایگاه زن در غرب است که برای مردم تبیین کنیم و نکته آخری که آقای دعایی هم فرمودند کاری کنیم دختران ما بانشاط، حجاب را تبلیغ کنند شاید یکی از راهکارهایش این باشد که بگوییم حجاب امری منطقی و عقلانی است و این را با آمارها و خبرهای در غرب می‌توانیم ثابت کنیم. تعرض‌ها و جنایاتی که در مورد زنان در غرب انجام می‌شود و رسماً زن را در ویترین می‌گذارند و کرایه می‌کنند و انسانیت را به لجن می‌کشند و حال این‌ها به ما اعتراض می‌کنند و ما می‌خواهیم دفاع کنیم حضرت آقا بارها فرمودند ما در مسئله زن دفاع نداریم بلکه مطالبه داریم و نسبت به این موضوع هجمه داریم و قالب این را هم هنر معرفی کردند، در تمام عرصه‌ها خصوصاً فضای مجازی که بارها گفته‌اند و همین چند روز پیش هم تأکید کردند ما می‌توانیم از فضای مجازی استفاده کنیم و توی دهان دشمن بزنیم.

نشست بازخوانی بیانات رهبری در این قسمت به پرسش و پاسخ فعالان حاضر در جلسه با مدعوین اختصاص داده‌شده بود که یکی از حضار از توصیه آقا راجع به قشر خاکستری و آسیب‌دیده پرسید و آقای دعایی پاسخ داد: در این جلسه دو جریان خیلی جالب بود یکی آقای هاشمی بافقی برنامه از لاک جیغ تا خدایش را توضیح می‌داد، بالاخره توفیقی که ایشان هم در وظایف خود داشته‌اند و هم اینکه بیش از هزار نفر در نوبت برنامه او هستند قضیه‌ای را گفت که خانمی دریکی از کشورهای اروپایی مرتبط شده است و گفته است من برنامه شما را دیدم و مطمئنم خود من یکی از افرادی هستم که باید در برنامه‌تان شرکت کنم، آنجا رهبری خیلی باحالت انعطاف به حرف‌های هاشمی گوش دادند و نگاهشان تأییدی بود همین خانمی که مسئول موسسه روگا هم بودند وقتی توضیح دادند ما جمعی هستیم که مستبصریم و در مدارس می‌رویم و کار می‌کنیم رهبری خوششان آمد و گفتند اساتیدتان را تقویت کنید و ازاینجا به دست می‌آید که حضرت آقا دلشان می‌خواهد خود کسانی که برایشان انقلابی ایجادشده است بیایند و تجربه‌هایشان را برای جامعه ذکر کنند که متأسفانه بخشی از زن‌ها یا جوانان ما تحت تأثیر فرهنگ‌های بیگانه شده‌اند و دیگر مسیر رفته را نروند و این تجربه‌ها خیلی موفق است و خود یک محور عملیاتی است.

فعال دیگری از صحبت‌های آقای زیبایی نژاد توضیح بیشتری خواستند که پاسخ دادند خیلی مختصر است البته ایشان از فضلا و اعزه ما هستند و دکتر کرمی خانم اردبیلی و خانم ایاسوند بچه‌های خود ما هستند و ما هیچ مشکلی نداریم به‌هرحال نگاهی است. من حرفشان یادم نمانده است اما خلاصه بحث این بود که جامعه به سمت مدرنیته سیال می‌رود و بنابراین قومیت‌ها مختلف‌اند و فرهنگ‌ها متشتت شده است و حاکمیت تکه‌پاره لذا در این فضا درست نیست شما بخواهید یک نگاه را برای همه تبدیل به قانون کنید و جمع‌بندی ۷ نکته ایشان این بود که نباید این مسئله نماد و بزرگ شود و باید از آن عبور کنیم و به اصل برسیم. این مسئله‌ای فرعی است که وقتی این (ضربه) می‌خورد انقلاب و نظام هم می‌خورد، آقا ابتدا به صحبت کردند و گفتند ممکن است من نظر دیگری داشته باشم و یکی‌یکی دیدگاه خلاف خودشان را با مهربانی ذکر کردند.

سعیدی ادامه داد، زیبایی نژاد راجع به آسیب‌شناسی اسناد سیاستی بیشتر صحبت می‌کردند که این اصلاً سیاستی که ما در حوزه کشور به‌خصوص در اسناد سیاستی و راهبردی چند نکته وجود دارد اینکه نهادهای حاکمیتی چه فهمی از مسئله‌دارند بعد گفتند حاکمیتی که با تکثرهای فرهنگی در حاکمیت وجود دارد و دولت‌ها با رویکردهای سیاسی مختلف ورود پیدا می‌کنند، اینکه حاکمیت چه مقدار قدرت اقناع‌سازی مردم را دارد؟ ببینید بیشتر این گفتگوها، از جنبه استفهامی یا سؤال گونه بود و به معنی یک نگاه کمتر بود. اسناد سیاستی بر چه فهمی از جامعه مخاطب استوار است و این اسناد جامعه مخاطب ما را چقدر فهم کرده است و اینجا اشاره کردند تحولات اجتماعی که در عصر اقدام اصل سیالیت و فردگرایی اتفاق می‌افتد چقدر حاکمیت می‌تواند این‌ها را درک کند و متناسب با این فرد اسناد سیاستی را ارائه دهد؟ آیا ما می‌توانیم تکثر الگوهای حجاب داشته باشیم و این تکثر را در خدمت اهداف استفاده کنیم؟ چه فهمی از رابطه حاکمیت با مردم وجود دارد؟ حکومت آیا در حوزه فرهنگ می‌تواند مداخلات حداکثری داشته باشد یا حداقلی؟ اسناد سیاستی با توجه به این محدودیت‌ها چه میزان اعتبار دارد؟ اقدامات کنشگرانه اجتماعی به تأثیرات لحظه‌ای ختم می‌شود درحالی‌که متن تربیت باید در بستر فضای ثابت انجام شود. آیا درست است در نقطه تخاصم با جریان مبارز (اول انقلاب) بر روی حجاب دست گذاشتیم؟ این نکات درعین‌حالی که استفهامی بود مقداری هم جهت داشت که نگاه آقای زیبایی نژاد به این سمت بود که قابلیت بحث، گفتگو و تفسیر داریم و نباید سریع از رویش رد شویم. آقا در آن جلسه می‌گویند امکان دارد عده‌ای از شما سران نظام، که در جلسه‌ای برای آسیب‌شناسی اجتماعی بود، اعتقادی به حجاب اجباری نداشته باشید اما تا وقتی این قانون است، همه ملزم هستند که اجرا کنند. اما اینکه اگر اسفند ۵۷ قانون نمی‌شد ما باید آن را بپذیریم؟ سؤالات چالشی است اینجا آقا فرمودند جلسات هیئت اندیشه‌ورز راه بیندازید. حرف من این است اصل جریان را مبتنی بر اصول حاکمیت انقلاب پذیرا هستیم و باید هم باشیم در فروعش حوزه اندیشه‌ای را باید باز بگذاریم و گفتگو کنیم و نهایتاً بتوانیم ارتقا دهیم و فهم مخاطب خودمان را با منطق و استدلال همراه کنیم. آقای زیبایی نژاد حرف‌های شاذتری نسبت به دیگران می‌زنند و من می‌خواستم به این موضوع تأکید کنم.

دعایی از تذکر آقای سعیدی زاده تشکر کرده و گفتند اگر با این بحث‌ها چنین احساس شود که آقای زیبایی نژاد زیر سؤال بروند، تجربه‌ای را از دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی دارم که دوستان روانشناسی که بعضی کلیپ‌هایشان هم منتشرشده است فردی که جرئت کرد و باقدرت استدلالش جلوی این‌ها ایستاد آقای زیبایی نژاد بود.

فعالیت چهارشنبه‌های عفاف در نهاد رهبری دانشگاه فردوسی

وی اشاره کرد بعضی دوستان فعالیتشان در قالب تشکل نیست که جایی ثبت‌شده باشد مثلاً نهاد رهبری دانشگاه فردوسی، فعالیتی به نام چهارشنبه‌های عفاف شروع کرده است و این‌ها وظیفه آقای صادقی است که تقویت کنند من این حرکت هم‌افزایی تشکل‌ها را ندیده‌ام حتی آقای سعید زاده که لطف می‌کردند در جلسات ما شرکت می‌کردند بعد از استقلالشان به تعبیر تشکلی با ما کاری ندارند و علتش این است که گرفتار فعالیت‌های خودشان هستند که طبیعی است. اگر تشکل شود شاید خانم صراف نژاد از دانشگاه فردوسی جزء زنان برجسته‌ای باشند که برای ترویج عفاف و حجاب می‌توانیم از ایشان بگوییم.

دعایی در پاسخ به فردی که از دعوت نشدنش به بیت رهبری گلایه داشت گفت نسبت به دعوت و انتخاب افراد، آقای محمد محمدی که معاون بررسی‌های بیت هستند مسئول‌اند که برحسب موافقت رهبری برای دعوت به جلسه آقای بانکی پور لیست داده است و دفتر هم از مجموعه‌های متعددی لیست گرفته است و به‌هرحال بستن آن سی نفر کار دفتر بوده است و ما روی آن نقشی نداشتیم. نسبت به بیان درستتان که ما چرا از هم مطلع نیستیم به خاطر این است که رهبری در اردیبهشت ۹۲ فرمودند بروید جبهه تشکیل دهید، با این کار هم‌افزا شوید و با این کار مقابل دشمن بایستید. با این قضایا جبهه فرهنگی حجاب و دفاع تأسیس شد ولی چالش‌هایی در آن اتفاق افتاد که یکی از آن‌ها همین تعارض فکری بین ضرورت کار مستقل روی حجاب و یا عبور از این مسئله بود. من هم چندین بار از جایگاه ایشان و ارزشمندی‌شان را تکرار کردم و کوچک‌ترین اسائه ادبی نکردم اما اینکه ما از کسی بت بسازیم درست نیست برای خودشان محترم هستند ولی ما تابع رهبری هستیم و در جلسه هم ایشان به زاویه تفکراتشان با رهبری پی بردند خوب البته احترام و زحمات ایشان به‌جای خود و من بی‌احترامی نکردم اما چیزی که می‌خواستیم به آن برسیم این است که الآن کار برای حجاب و فرماندهی این نکات مبین و مسئولی حضرت آقا هست دیگر بعد آن اگر به وظیفه‌ای اقدام کنیم؛ حقیقتاً حجت برای ما تمام است. آن خلأ ارتباطی را هم واقعاً باید جبران کرد و در شبکه‌سازی ضعف داریم لذا حضرت آقا دست روی این موضوع گذاشتند ان‌شاءالله قرارگاه حجاب و ادوارها هم قرار شده است این ضعف برطرف شود.

سعیدی افزود: به نظر من اینکه شبکه‌سازی تا الآن موفق نبوده است آسیب است و علتش هم این است که باید کاملاً مستقل و مردمی باشد. اگر ما در مؤسسات یا حتی منازل هم دورهم بنشینیم به نظرم موفقیتش بیش از الآن خواهد بود یک‌زمانی یا بودجه و یا تمایل به این کار هست و به این وضع پرداخته می‌شود و یک موقع هم کمتر است؛ بعد این مجموعه‌هایی که موتور محرکه‌شان روشن‌شده است و نمی‌دانند چکار کنند. به نظرم باید این شبکه که آقا فرمودند کاملاً آزاد و رها از مؤسسات و سازمان‌ها و نهادهای دولتی و شبه‌دولتی و حتی سپاه باشد و در مورد آقای زیبایی نژاد هم من می‌خواستم مسئله‌ای اضافه کنم که در جلسه ظهری که برای آشنایی و پیش‌درآمد بیشتر تشکیل‌شده بود و قرار شد سخنرانان شب مشخص شوند، آقای بانکی پور گفتند علاوه بر کسانی که اینجا به جمع‌بندی می‌رسیم و می‌خواهند صحبت کنند خود بیت دو نفر را معین کرده است که آقایان غلامی و زیبایی نژاد هستند، می‌خواهم بگویم آقای زیبایی نژاد را خود آقای محمدی مشخص برای بیان صحبت‌هایشان مشخص کرده بودند و موردنظر بوده است و اگر تعارضاتی به این صورت بوده باشد خودشان محدود می‌کردند و یا اینکه دعوت نمی‌کردند چون این شناخت‌ها از قبل بوده است.

نوبت به سؤالات خانم‌های فعال حاضر در جلسه رسید که فردی از اجرای تئاتر گاوخونی و عدم حضور و حمایت تشکل‌های عفاف و حجاب کرد، دیگری در مورد شبکه‌سازی به مجمع‌الجزایر بودن مشهد اشاره کرد و گفت این مسئله وجود دارد که یک گروهی می‌خواهد علم را بلند کند و به خاطر اختلاف‌سلیقه‌ها آن علم قبول نمی‌شود و نهایتاً به نماینده‌هایی از این مجموعه‌ها ختم می‌شود که به سلیقه خود عمل می‌کنند و پیشنهاد داد کسانی ممکن است در این زمینه کار جدی انجام نداشته باشند ولی نظرات خوبی داشته باشند که به‌صورت فراخوان عمومی بیایند و هرگونه نقد، نکته، پیشنهاد و هر آنچه می‌تواند این زمینه را پررنگ کند گفته شود؛ با جمع شدن این‌ها و کسانی که واقعاً مبنای تفکری درستی دارند. بعضاً ما با اساتیدی که صحبت هم شد صحبت می‌کنیم و او از گفتمان ذهنی و سلیقه خودش عبور می‌دهد و بعضاً هم این گفتمان درست نیست و با آقا زاویه دارد و می‌بینیم در درازمدت در تعارض با اهداف اولیه قرار می‌گیرد، وی خواستار کار علمی و تفکری در این بحث شد که تمام این مباحث مطرح شود و افزود: دریکی از این مجموعه‌های فعال بنده تجربه شخصی خودم را با خانم‌هایی که در خیابان می‌دیدم به علت اینکه حجاب را خیلی مهم‌تر از نکته‌ای که هست میدانم با ادبیات خاص و متفاوتی استفاده کردم، قبلاً در آن مجموعه آموزش دیگری دیده بودم لکن دیدم به این شکل نتیجه بهتری می‌گیرم، زمانی که آن مجموعه از این نکته من استقبال کرد یک شمه‌ای از آن را اشاره کردم و متوجه شدم اصلاً در این زمینه فکر هم نکرده‌اند یعنی به این احساس می‌رسی که اگر بخواهی نکته‌ای هم بگویی فضایی برای درست شنیدنش نیست و به‌اصطلاح ذبح می‌شود و دوباره از آن چیزی درمی‌آورند و طور دیگری استفاده می‌شود کما اینکه این اتفاق خیلی هم رخ می‌دهد یعنی انسان از مطرح‌شدن نظرش مطمئن باشد که کار علمی انجام می‌شود و استحاله نمی‌شود.

شخص دیگری از نحوه اجرای امربه‌معروف و نهی از منکر و شبهاتی که در این زمینه پیش می‌آید گفت وی بیان کرد تحقیقاتی از منابع مختلف کردم ازجمله ستاد احیا امربه‌معروف و نهی از منکر که دوره‌های تخصصی حضوری تا الآن چند نوبت برگزار کرده است و دوم مکتب نرجس که چنین دوره‌هایی را به‌صورت مجازی برگزار کرده و هر بهمن‌ماه دوره جدید دارند و جای دیگر هم نشریه‌های بسیج است که دوره‌های آموزشی در این زمینه داشتد و سازمان تبلیغات هم در این زمینه کار می‌کند. گروه مجازی علمداران امربه‌معروف و نهی از منکر نیز هست که هرروز افرادی که تجربیات در روز دارند را در این گروه می‌گذارند و به نظرم خیلی به این موضوع باید به‌صورت ریز پرداخته شود.

یک فعال حوزه عفاف: نمایش «کشف حجاب» در مشهد دوست‌داشتنی از کیفیت پایینی برخوردار بود

فعال دیگری، ضمن اشاره به صحبت‌هایی که در این جلسه از رژیم پهلوی شد به نمایشی که در مشهد دوست‌داشتنی در مورد کشف حجاب انجام شد از کیفیت پایین این نمایش گفت: من به‌عنوان یک مقید حجاب و انقلاب از این موضوع ناراحت بودم و دیگرانی که چنین به نظر نمی‌رسیدند با طعن و مسخره آنجا را ترک می‌کردند هنر تأثیرگذار باید خیلی قوی اجرا شود چون اکثر هنرمندان ما هم شاید خیلی مقید و قوی نباشند ولی خوب اگر به آن‌ها هزینه‌های خوبی داده شود و تهیه‌کننده خوبی داشته باشند می‌شود فیلم‌نامه‌های خوبی که در این زمینه وجود دارد به آن‌ها داده شود و کار خوب و قوی ارائه شود چون ضعف در این زمینه چه‌بسا اثر معکوس هم دارد و خواستار کارهای سفارشی در این زمینه از چنین افراد حرف‌های شد.

مورد بعدی که وی به آن اشاره کرد مستبصران بودند که گفت من بار اول است که چنین اسم و جبهه‌ای را شنیدم که فعالان حجاب و عفافی که خدمت آقا رفته‌اند همه از آقایان بوده‌اند و چرا از خانم‌ها آنجا حضور نداشته‌اند که حداقل یک نفر از این مستبصران هم می‌رفتند و باید از این افراد برای ترویج بیشتر حجاب استفاده کرد و به نظرم تأثیرگذاری بیشتری دارد.

فعال دیگری در خصوص بحث امربه‌معروف و نهی از منکر گفت چیزی که من خودم به چشم دیدم محتوا کاملاً صحیح است و حتی کسانی که می‌خواهند کار خودشان را درست و صحیح انجام دهند ولی متأسفانه بعضی از افرادی که در این زمینه عمل می‌کنند سلیقه‌های شخصی خود را وارد این امور می‌کنند و واقعاً از حد می‌گذرند، من بی‌طرفانه می‌گویم این باعث می‌شود آن کار سوژه دشمن شود و این افراد با بی‌اطلاعی یا اطلاعات اندک سطح کار را خراب می‌کنند، مثل کانال‌هایی مثل خانم علی‌نژاد و یا پیجشان که چنین مواردی گذاشته می‌شود.

معرفی تشکل‌های عفاف و حجاب مشهد در «کتاب ریحانه»

صادقی، مجری بحث در مورد تجمیعی شدن تشکل‌ها هم گفت حداقل ما که در جبهه فکری و فرهنگی انقلاب مدت زیادی بود که راجع به تشکل‌ها و فعالان عفاف و حجاب تلاش کردیم و زمان زیادی گرفت درحالی‌که به ظاهر این‌طور به نظر نمی‌رسید و ساده‌تر به چشم می‌آمد، کتاب ریحانه، معرفی تشکل‌های عفاف و حجاب بحمدالله بعد مدت‌های مدید دیروز تصویر طرح جلدش اصلاحات جزئی شد ما در این کتاب ۳۸ تشکل مشهدی فعال در این زمینه را معرفی می‌کنیم که ۱۹ تای آن‌ها در زمینه آموزش و تبلیغ عفاف و حجاب هستند مثل موسسه ما و ۱۹ مجموعه هم در عرصه ترویج مد و لباس اسلامی هستند مانند مجموعه خانه صدف و تمام تلاشمان را کردیم که از همه سلیقه‌ها جمع کنیم و کتاب قرار است به تمام دستگاه‌های دولتی و تشکل‌های عفاف و حجاب و خیلی از تشکل‌های فرهنگی دیگر و دفتر آقا این را برسانیم حتی بعضی هتل‌ها و مدرسه‌ها. چنین چیزی هم متأسفانه وجود نداشت که تشکل‌ها جایی معرفی شود و کارهای دیگری هم در بحث جبهه سازی داشتیم که در تئاتر گاوخونی که انجام شد ۱۰۰ نفر از فعالان عفاف و حجاب را به آن تئاتر دعوت کنیم و حضورداشته باشند و آنجا هم تلاشم را کردم که از تمام مؤسسات دعوت کرده باشیم مجموعه‌ای بودند که اصلاً کسی نیامده بود و مجموعه‌ای هم بیش از ۱۰ نفر آمده بودند یعنی ما تلاشمان را برای این جبهه سازی با تمام سلیقه‌ها و فکرها کردیم و به افراد هم این مجموعه‌ها معرفی شود

یکی از حضار از پشتوانه مالی تشکیل گروه‌هایی که رهبری امر به وجود این‌ها داده بودند پرسید که آیا جایی هست تأمین‌کننده پشتوانه مالی باشند و صادقی، مجری قرارگاه حجاب و عفاف گفت واضح است که نیست. من قرار نیست پاسخگو باشم اما تمام کارهایی که ما انجام دادیم از پول توجیبی و حقوق خودمان گذاشته‌ایم ممکن است بعداً به درآمد هم برسد یا نه، شما اگر از سازمان سینمایی موج بپرسید شما که مال سپاه هستید باید حمایت کنید ۲۰ و بلکه ۱۰۰ فیلم جلوی شما می‌گذارد که همه این‌ها در صف هستند خوب این‌طور که نمی‌شود همین الآن تشکل‌های فراوانی که در زمینه عفاف و حجاب و هنر کار می‌کنند بخشی‌شان دست‌وپا زده‌اند مجموعه‌هایی را برای کمک پیداکرده‌اند و زمانی هم با هزینه خودشان جلو می‌روند برای اینکه حامی برای محتوایمان پیدا کنیم باید داشته باشیم ولی اگر حمایت نشد هم نباید رها کنیم.

طهماسبی این‌طور گفت من از حضرت آقا سؤالی کردم، کتابم را دادم و گفتم ما آتش به اختیار هستیم؛ اما اگر حمایت مالی شویم بهتر می‌توانیم خدمت کنیم و از سپاه مشخص کنید برای این کار، گفتند بودجه‌های امسال سپاه کمی ضعیف شده است من بعد از جلسه با توجه به صحبت‌های آقا در این موضوع وظیفه از گردنمان خارج نمی‌شود جلو می‌رویم به سردار جعفری گفتم شب‌ها به خودمان فحش می‌دهیم و صبح جلو می‌رویم. تنها کسی که بحث مالی را از آقا کرد من بودم و حجت بر من تمام شد.

نکته آقای طهماسبی در آبکوه ۱۹ فروشگاه مجللی است که سرمایه میلیاردی آنجا انجام‌شده است و چرخ‌خیاطی قدیمی آنجا گذاشتند که نشان‌دهنده شروع کار بوده است، قطعاً بزرگوارانی که این موضوعات را مطرح می‌کنند نمی‌گویند ما دیگر فعالیت نمی‌کنیم می‌خواهم بگویم حواسمان باشد از همین تلاش‌های کوچک می‌توانیم به مجموعه‌های بزرگ برسیم.

شروع به کار چهارشنبه‌های رضوی در بیت شهید داوودی

مادر شهید رضا داوودی نیز در این جلسه حضور داشت و از گروه خودشان که مشتاقان رضوی است صحبتی کرد و گفت ما از چهارشنبه‌های رضوی که شروعش از منزل خودمان بوده است شروع کردیم؛ الآن این مجموعه بیت رضا داوودی در اختیار مجموعه ستاد عفاف و حجاب شهید علم الهدی به دبیری آقایان نواب و مشهدی است. دو کار مهمی که جوانان ما انجام دادند یکی فرزند شهید جنگی از شهدای دفاع مقدسمان طراحی لباس‌های مجلسی خانم‌ها به سبک اسلامی و بسیار زیبا را به عهده گرفته‌اند که خیاطی‌شان پیش خود من بوده است و ازلحاظ مالی دستمان را به‌زانوی خودمان گرفتیم از فرمایشات رهبری استفاده کردیم بنده در محله فارغ‌التحصیلان زندگی می‌کنم که همه به رفاه زیادی آن محله اشراف دارند که ۲۵۰ متر از یکی از طبقات خانه دوستان فقط برای دوچرخه‌سواری فرزند شهید اختصاص داد شده است. در شاندیز محلی اختصاص داده‌شده است و حدود ۱۷ تن پارچه برای ایشان برای طراحی واردشده است داده‌اند. یکی از خانم‌های مجموعه در طبرسی هستند و در زیرزمینی فعالیت می‌کنند و تولیدات بازی‌های ایرانی را برای سنین مختلف شروع کرده‌اند. من از سال ۹۰ کارم را شروع کردم فرزندم سال ۹۲ به شهادت رسیدند، شاگرد آقای نظافت بودم و با رهنمودهای ایشان این مجموعه را شروع کردیم.

دعایی در ادامه صحبت‌های این مادر شهید گفت: باوری در ما وجود دارد که ضعیف است اینکه احساس نمی‌کنیم در جنگ هستیم که بند پوتینمان را محکم ببندیم اگر به باور قوی از این موضوع برسیم گره باز می‌شود. دشمن روی ضعف انگشت گذاشته و ما با ایجاد احساس یاس و ناامیدی که گاهی خودمان هم به آن دامن می‌زنیم، نباید این‌گونه باشد در جنگ هم شکست است و هم پیروزی با باور شکست و احصاء آن، آن را تبدیل به پیروزی کنیم این را قبول کنیم که سلاح‌های قوی و داشته‌های زیادی داریم این منسجم شدن خودش به شناخت سلاح‌ها در مقابل دشمن نیز می‌انجامد. باید از این حالت تدافعی خارج شویم که از دشمن ضعیف‌تریم خیر باید حالت تهاجمی بگیریم و از کسانی که در رأس این وظیفه‌اند بخواهم و خودم هم به وظیفه خودم بپردازم. باید بدانم دشمنم کجاست و تیر خلاصی را بزنم.

یک از فعالان روحانی حاضر در نشست این‌طور بیان کرد صحبت آقا درسی از موفقیت هر هدف در راهبردهاست در ۲۰۱۷ ثروت مؤسسات فقط با پلت فرم و شبکه و بالا بردن جمعیتش بالا می‌رود، نه اینکه چه چیزی تولید می‌کند. ما تمام تلاشمان را هم می‌کنیم اما برای من طلبه دهه ۷۰ ای ننگ است که خود ارگانهای ما با هم شبکه ندارند، حتی می‌شود گفت ما بانک اطلاعاتی نداریم که دعایی پاسخ داد فرمایشات شما متین ولی جهت اطلاع شما بگویم پروژه عمیقی به نام رصد نما انجام شد که ۱۵ هزار اثر فرهنگی آنالیز شد و الآن در www.Rasadnama.ir قابل‌دسترسی است و سه جلد کتاب هم حاصل این پژوهش ۲٫۵ ساله است که ۱۲ سرفصل دارد که بهترین‌های تولیدی این عرصه در آنجا ان‌شاءالله به‌زودی چاپ می‌شود و به بازار می‌آید. شبکه جبهه هم این شبکه را مدیریت می‌کند و سامانه شهید باقری هم با ۹ بانک اطلاعاتی پرقدرت ضعفی را که فرمودید پوشش می‌دهد این جوانه‌ها زده‌شده است ولی خیلی ناقص است.

صادقی در خاتمه نشست موضوعی بیان کرد که جالب‌توجه است وی گفت حضرت آقا منتظر دریافت خبر پیگیری این شبکه‌سازی هستند و این را آخر جلسه اعلام کردند و کمتر مسبوق به سابقه است همچنین نسبت به جمع‌آوری تشکلات و شبکه‌سازی از تصمیمات در کارگروه‌های این جبهه فرهنگی گفت ما می‌خواهیم تئاتر عروسکی و غیر عروسکی برای تشکل‌ها جهت انتقال مفاهیم حجاب اجرا کنیم همچنین بنا داریم در فضای مجازی و جایگاه زن در غرب کارگروه‌هایی تشکیل دهیم و با هم کارکنیم لذا با لبیک گفتن در حضورتان به این شبکه‌سازی به هم کمک کنیم.

انتهای پیام/

 


برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
ارسال دیدگاه