Avaluació 4.0

Propòsit del projecte

Avaluació 4.0 vol testejar una solució d’intel·ligència artificial (IA) aplicada als processos d’avaluació educativa buscant explorar quins són els riscos i les oportunitats que permet la IA en l’educació.

Ho vam dur a terme realitzant una prova pilot d’un algorisme que pot permetre reduir el temps dedicat pels docents en processos d’avaluació. L’algorisme vol agilitzar la tasca del docent, buscant les similituds de les avaluacions dutes a terme pels estudiants i pel mestre. En cas d’aconseguir-se, aquesta reducció dels temps en tasques de menys valor afegit durant processos avaluatius, podria ajudar als docents a reduir el temps dedicat a revisar exercicis, permetent-los més temps de qualitat per l’acompanyament personalitzat estudiantil.

Es va impulsar el projecte amb la voluntat d’experimentar i qüestionar-nos la implantació de la IA a l’educació, estudiant-ne els potencials avantatges per a millorar les maneres d’aprendre.

Impulsors

Fundació Bofill
CSIC
GAIA
RO-BOTICA
Kid's Cluster

Descripció del projecte

Avaluació 4.0 ha posat de manifest la importància de mantenir un debat crític i esperançador entorn de l’ús de la IA en el món educatiu. La publicació resultant detalla els eixos clau de transformació que s’obren gràcies a aquesta tecnologia (personalització, avaluació millorada, indicadors predictius, etc). Alhora, s’apunten els límits ètics, legals i pedagògics pels que haurem de vetllar des de la comunitat educativa. 

El projecte s’ha desplegat a través d’un pilotatge a centres educatius, fent-los protagonistes del procés d’experimentació i aprenentatge que ha suposat el projecte. 

Tots els recursos generats romandran disponibles, per a continuar eixamplant la base de coneixement i xarxa que ens ha de permetre avançar aquesta temàtica amb garanties. 

Per últim, al llarg del pilot volíem posar en relleu la importància de treballar per la millora de la IA, tenint present que aquesta pot tenir un biaix en la seva formació, basada en les dades amb les quals s’ha alimentat, afectant-ne així a l’equitat en l’educació. 

 

Participa

    Accepto que es tractin les meves dades per atendre la sol·licitud d'informació*Accepto que es tractin les meves dades per rebre el butlletí (opcional)

    Missatge enviat correctament.
    Hem enviat una còpia al correu electrònic que ens has facilitat
    Et respondrem tant aviat com sigui possible
    ';